menu

Családireceptkönyv.hu

227.Puha kefires lepény


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


500 ml kefir
1 teáskanál szódabikarbóna
1 tojás
2 evőkanál növényi olaj
50-55 dkg liszt
50 gramm vaj
só (ízlés szerint)

töltelékhez (ízlés szerint):
virsli vagy sajt és sonka
párolt gomba
párolt káposzta
burgonyapüré
túró, apróra vágott petrezselyemmel, kaporral stb.

Elkészítés:


A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat.
A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy lágy tésztát nem kapunk. Ha szükségét látjuk, adjunk még hozzá lisztet. Akkor jó, ha a massza kissé a kezünkhöz ragad. Szórjunk a tetejére egy kevés lisztet, fedjük be konyharuhával és 10 percig hagyjuk állni.
A masszát alakítsuk hosszúkásra és nyolc-kilenc részre vágjuk fel. Az egyes darabokat sodorjuk ki kisujjnyi vastagságúra. A közepébe tegyük az előzőleg elkészített tölteléket, a széleit hajtsuk fel és kissé egyengessük el a tetejét. hagyjuk újabb két-három percet állni.
Amíg a lepények pihennek, serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat. A lepényeket mindkét oldalán süssük meg fedő alatt. A serpenyő tetejét valósággal leemeli, annyira megdagad a sütés során.
Olvasszuk fel a vajat és a kész lepényeket kenjük be vele. Kissé meg is sózhatjuk. Tegyük a lepényeket egy tálba, fedjük le egy konyharuhával és hagyjuk kihűlni 10-15 percig.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bertalan
Fehér kenyér
Fehér kenyér

Ahogy rendesen,összekeverünk mindent,dagasztjuk,kelesztjük.Mikor duplájára kelt,ismét átdagsztjuk,formázzuk és beletesszük a sütőedénybe.Mikor ismét megkelt,pengével bevagdossuk és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zabpelyhes dagasztás nélküli kenyér
Zabpelyhes dagasztás nélküli kenyér

~A száraz hozzávalókat egy kanállal összekeverem, majd hozzáteszem az olajat, tejterméket és a vízet melyben feloldottam az élesztőt, lefedem, 1 órát a pulton hagyom. Ezalatt mege...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alíz
Öregtészta
Öregtészta

Gépben 20 percig dagasztom. Keményebb tésztát készítek, amit egy fedeles tálban hagyok a konyhapulton. 4-5 óra múlva betesszük a hűtőbe14-16 órára. Ezalatt túlkel, összeesik. Másna...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gyökérkenyér TangZhong-gal (Gábor a házipék)
Gyökérkenyér TangZhong-gal (Gábor a házipék)

1. TangZhong keverék elkészítése a hozzá járó lisztek és víz 3-5 percen át, gyors keverés melletti kb. 80C°-on történő összemelegítésével. A cél egy csomómentes zselés állag eléré...

Elkészítési idő: sok! :)
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk