1 pohár tejföl
5 dkg élesztő
50 dkg liszt
2,5 teáskanál sót
25 dkg puha margarint ( lehet zsírral vegyesen)
3 tojás sárgája.
Ezt összegyúrni és letakarva egy éjszakát a hűtőben pihentetni. Ha nincs ennyi időd, akkor is pihenjen a hűtőben 2-3 órát. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtani, meghajtogatni, majd rögtön, pihentetés nélkül kinyújtani kb 1,5 cm-re. Tejjel, vagy tojással lekenni, sajttal megszórni, és pogácsát szaggatni. Papiros tepsire téve, előmelegített 200 fokos sütőben kb.20-30 perc alatt pirosra sütni.
Elkészítése: 1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük legalább két órát. 2. Hat gombócra szedjük, majd egyenként kinyújtjuk őket olyan nagyságúra, mint a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a krumplit héjában megfőzzük. Még melegen a héját lehúzzuk, krumplinyomón átnyomjuk. Hozzáadjuk a zsírt, tojást és lisztet és még langyosan puha de formázható tésztát g...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSem élesztő, sem sütőpor nem kell hozzá. Nincs szükség kelesztésre, hosszadalmas hajtogatásra; mégis puha, szellős, könnyű és nagyon finom. Érdemes kipróbálni! Fölforraljuk a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1 felvert tojás szezámmag Egy nagy tálba beletesszük a lisztet. Az 1 dl langyos tejbe teszünk egy-két csipet cukrot. A liszt közepébe egy kis mélyedést – “fészket” –...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű