50 dkg liszt
diónyi zsír
4-4 1/2 dl víz
7 g só
1 tojás /elhagyható
kenés:zsír
édes morzsa
tető zsír
töltelék
alma: 1 kg reszelt alma, héjas
cukor
kis fahéj
meggy:50 dkg meggy
cukor
túró:30 dkg túró
1 ek tejföl
1 tojássárga
1 tojásfehérjehab
2 ek cukor
1 ek dara
citromhéj, mazsola
mák v. dió: 15 dkg
15 dkg cukor
2 ek tejföll
Liszt, zsír elmorzsol. Hozzá langyos sós víz.
Jól kidolgozni, sima. rugalmas. Két fele osztani. Tetejét lekenni zsírral.
15-20 perc pihi.
Nagy asztal, sima abrosz, lisztez
Közepére tészta, nyújtófával kicsit nyújtani,lekenni zsírral.
Alányúlva kézfej segítségével nyújtani Hártyavékonynak kell lennie.
Szélén a vastagabb részt levágni. Vékonyan lekenni zsírral. A tésztát morzsával hinteni. Tölteni. Terítő segítségével feltekerni.
Töltelék 1 rúdhoz.A tésztát töltelék alatt morzsával v.,dióval szórni
Tetejét lekenjük zsírral Zsírozott tepsibe 180-190 fok. 20- 30 perc
Minden összetevőt jól alaposan összekeverünk, tepsibe öntünk, amit előtte kizsíroztunk. Tetejét olvasztott zsírral meglocsoljuk. Megsütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a darált pisztáciával, és kevés őrölt fahéjjal. 2. A tojások sárgáját habosra keverjük a mézzel, majd beleforgatjuk a reszelt sárgaré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverőtálba szitáljuk, majd a szitában visszamaradt korpát is beleborítjuk. Ujjainkkal elmorzsoljuk a vajdarabkákat a liszttel. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát és a to...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tejet felforraljuk a cukorral és a csipet sóval, majd hozzákeverjük (én turmixgéppel csináltam!) kisebb adagokban a lisztet, végül egyenként a tojásokat. Ezután az olajat felheví...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű