30 dkg reszelt sajt,
50 dkg liszt,
2 csapott teáskanál pirospaprika,
1 teáskanál só,
4 tojássárgája,
30 dkg margarin
2 ek tejföl
a hozzávalókat összegyúrjuk, 2-3 mm-re kinyújtjuk, majd pálcikákra vágjuk, végül forró sütőben kb. 8 perc alatt kisütjük.
Először a kelt tésztát készítjük el. Az élesztőt a cukorral langyos vízben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk. Annyi langyos vízzel, amennyit a tészta felvesz, közepesen lágy tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a kockára vágott vajjal, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a reszelt sajtot, belemorzsoljuk a juhtúrót és az élesztőt, majd az egészet összedolgozzuk. Vigyá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban összedolgozzuk a hozzávalókat: a sovány túrót, a vajat, a lisztet és egy mokkáskanál sót. Fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük pár órára (vagy akár egész éjszakára) p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a káposztát a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Egy magasabb falú serpenyőben olajat forrósítunk, és a káposztát megpirítjuk rajta. Ízesítjük sóval és borssal. Hagyjuk kihűl...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Könnyű