8-10 db közepes krumpli
5-6 szál zöldhagyma
6-8 db virsli (fogyasztható bőrben)
3 dl tejföl
2 dl alaplé (vagy víz)
Ízlés szerint só
Ízlés szerint fehér bors
Ízlés szerint ecet, vagy citromlé
3 db keményre főtt tojás
A krumplit hajában megfőzzük, ha langyosra hűlt meghámozzuk és kisebb kockára vágjuk. A megfőtt virslit felkarikázzuk és a felvágott zöldhagymával együtt a krumplihoz adjuk. Az alapléhez adjuk a fűszereket, majd ráöntjük a krumplira és összeforgatjuk.
Ezt a műveletet egy párszor megismételjük, hozzáadjuk a tejfölt, ha szükséges utána fűszerezünk. Végül a felvágott főtt tojást óvatosan beleforgatjuk. Hagyunk a tetejére is díszítésnek. Hús mellé tálaljuk.
Összeállítani szokás szerint.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtarhonya+pírítom+víz+burgonya+kolbász+fűszer--puhára főzőm. hagyma--pírítom+paprika+tojás+víz+liszt+tejfől. Tepsibe:hagyma+tarhonya+mártásos tojás+sajt.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMossuk meg cukkinit, vágjuk le a végeit és reszeljük le egy tálba és megsózzuk, majd 10 percre félrerakjuk. A sótól levet fog engedni, amit 10 perc után kinyomkodunk. Tisztítsuk m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször főzd meg a barna rizst 2,5-szörös vízben (kb. 40 perc). A főtt barna rizst tedd lefedve félre. Kevés zsiradékon párold meg a kisebb darabokra vágott vöröshagymát, majd add...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű