75 dkg liszt
3 dkg élesztő / 7 g por
3 ek olaj
4,5 dl víz / tej
3 tk. só
Dagaszt. Kb. 40 perc kelés. 12 felé osztani /10 dkg/. 30 perc kelés,kézbe tenyérrel széthúzogatni, körbe befelé hajtogatni /formázni/.Tepsi,papír zsemle,35 perc kelés.Spiccelni, 2 tesi között süt, gőzös sütő.
200 fok 20 perc ,tető le,még 5 -10 perc süt. Spiccelni forrón.
A tej felében a pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókat apránként összeöntve addig dagasztjuk, amíg elválik az edény falától. Nem kell keleszteni!!! 4 részre osz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tejet és a joghurtot meg melegítem együtt ,bele morzsolom az élesztőt és pici cukrot hagyom felfutni.Hozzá adom a liszthez és a többit is ,kelt tésztát készíttek . Miután megkelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy kisebb edénybe öntsd 5 dl vizet, tegyél bele 2 kk sót és 1 ek maragint, és forrald fel. Amikor felforrt, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Miután kihűlt, keverj hozzá 1 zacsk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A tejből 100 ml-t meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, olvasztott vajat,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű