4 személyre:
2 evőkanál olíva olaj
1 kg filézett csirkecomb
1 kg csirke alsócomb
1 nagy hagyma, kockázva
2 gerezd hajszálvékonyra szeletelt fokhagyma
400 gr fehér húsú gomba vékonyra szeletelve
⅓ Csésze száraz fehérbor vagy csirke alaplé
2 csésze darabos paradicsomkonzerv
1 tk só
¼ tk őrölt fekete bors
1 evőkanál aprított petrezselyem
2 sárgarépa, meghámozva, felkockázva
1 csésze magozott olajbogyó
2 zellerszár, kockázva
1. Egy nagy serpenyőben pirítsuk meg a csirkét, a hagymát és a fokhagymát olíva olajban közepes tűzön.
2. Tegyük a petrezselyem kivételével a többi hozzávalót és a pirított csirkét a lassú főző kerámia táljába.
3. Fedjük le és főzzük 3-4 órát HIGH (magas) hőfokon vagy 7-8 órát LOW (alacsony) hőfokon.
4. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Tálalás előtt keverjük bele a petrezselymet.
1. A húst sózzuk, borsozzuk. 2. Forró olajon hirtelen átsütjük a húsokat. 3. Tepsibe rakjuk először a felvágott burgonyát,a gombát, a répát, majd a paradicsomot, megsózzuk, é...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAkkora erős falú, nagyobb méretű nejlonzacskóba tesszük a húst, amekkorában bőven elfér. Kilónként számítva kb. 1,7 dl natúr joghurtot összekeverünk egy teáskanál sóval és tetsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkét megmossuk, megtisztítjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, paradicsomot, paprikát feldaraboljuk. A vöröshagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát, pi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mellfiléket aránylag vékony szeletekre vágjuk, és az elkészítést megelőző este beáztatjuk a tejbe, amibe belekerül a zúzott fokhagyma is. Másnap a filéket jól lecsöpögtetjük, mi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű