Piskóta
30 dkg cukor
30 dkg darált dió
10 tojásfehérje
1 evőkanál liszt
Krém
30 dkg vaj
12,5 dkg cukor
5 tojássárgája
5 dkg darált dió
2,5 dl tej
fél dl rum
negyed vaníliarúd
A tetejére
sárgabaracklekvár
10 dkg fehér csoki
5 dkg étcsoki
Verd fel a tojásfehérjét a cukorral, majd add hozzá a liszttel vegyített darált diót Óvatosan keverd egyneművé a masszát. Süss belőle öt, 20-23 centi átmérőjű vékony lapot 180 fokos sütőben körülbelül tíz-tíz perc alatt.
A krémhez a tojássárgákat keverd habosra a cukorral. A tejet pedig tedd fel melegedni a vaníliarúd kikapart magjával. Amikor felforr, vékony sugárban, gyorsan kevergetve csorgasd hozzá a tojássárgákat, és kis lángon főzd sűrű krémmé, majd hagyd kihűlni. A vajat is habosítsd ki kevés porcukorral vagy vaníliás cukorral, rummal, add hozzá a diót, és több részletben forgasd a már kihűlt tojásos krémhez.
Oszd négy részre, kend a lapokra, majd rakd egymásra a piskótákat. A torta oldalát is vond be krémmel, és szórj rá darált diót. A tetejét kend meg forró lekvárral, utána olvaszd fel a fehér csokit, majd gyors mozdulatokkal, széles kés segítségével egyengesd a torta tetejére. Az ugyancsak felolvasztott étcsokit körkörösen csorgasd rá, és tűvel vagy fogvájóval húzd ki, azaz formázz pókhálót. A torta oldalára szórj darált diót.
Elkészítés: 35 perc, sütés: 50 perc
Keverd ossze a tojasokat a joghurttal, add hozza az edesitot, narancskivonatot es a kukoricalisztet. Ontsd bele a formaba es 180 fokon 45 percig susd.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajas kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával (vagy műanyag zacskóval) és a kekszes mass...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejszínt feltesszük forrni a cukorral, és szálpróbáig forraljuk. Ez azt jelenti, hogy a szirupba mártunk egy kanalat és a mutatóujjunkra teszünk egy kicsit belőle, a hüvelykujjun...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű