30 darabhoz:
25 dkg liszt
12 dkg cukor
12 dkg vaj
1 tojás
2 evőkanál tej
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál liszt
fél csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
Krémhez
15 dkg vaj
12 dkg porcukor
5 dkg kakaópor
A tésztához a cukrot és a tojást keverd össze, majd add hozzá a kissé megolvasztott vajat, a tejet, a vaníliás cukrot, végül a sütőporral vegyített lisztet. Alaposan dolgozd össze. Géppel egyszerűbb, de kézzel is gyúrhatod. Ha jól összeáll a tészta, vedd ketté. Az egyikhez tegyél még egy evőkanál lisztet, a másikhoz pedig egy evőkanál cukrozatlan kakaóport. Csomagold fóliába, és rakd egy órára a hűtőbe.
Pihentetést követően lisztezett felületen nyújtsd ki mindkét tésztát körülbelül négy milliméter vastagra, majd szaggasd ki. Pakold a kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg körülbelül 10-12 perc alatt. Vigyázz, mert a keksz gyorsan pirul.
A krémhez a vajat olvaszd fel, add hozzá a cukrot és a kakaót, majd jól keverd össze. Fontos, hogy ne forrjon. Ha kihűl a massza, ragassz vele össze egy kakaós és egy sima kekszet. Ezt addig folytasd, amíg el nem fogy az összes alapanyag.
Youtube / TipHero Ezután a tejszínhabot felverve tegyük bele óvatosan. Youtube / TipHero Az edény aljára tedd sorba a kekszeketYoutube / TipHero Aztán kend be a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport. A két részt összedolgozzuk. Egy órát a hűtőben pihentetjük. Amíg a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMarcipánt darabokra széttépjük, mandula, citromlé, tojássárgája, fahéj, porcukor hozzáadásával jól összegyúrjuk. Ha nehezen áll össze, egy evőkanál tejet adhatunk hozzá. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése: A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpacka csomagoljuk és felhasználásig a fagyasztóba tesszük. A fehér tésztát is összegyúrjuk, majd 3 cipóra osztj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes