1 kg sertés comb /lehet csirke,pulyka/
1,5 kg burgonya
8 szelet bacon vagy húsos füstölt szalonna
60 dkg mirelit vegyes zöldség/zöldborsó,sárgarépa,kukorica/
5 dkg vaj
étolaj
grillfűszer
ételízesítő
őrölt fekete bors
1 nagy doboz tejföl
20 dkg trappista sajt
A burgonyát megtisztítjuk,karikára vágjuk és félig megsütjük.
A húst felszeleteljük,kiklopfoljuk,sózzuk,grillfűszerrel megszórjuk és kevés olajon elősütjük.
A zöldségeket vajon megpároljuk,ételízesítővel és borssal ízesítjük.
A sajtot lereszeljük. A tepsi aljára sorba rakjuk a szalonna szeleteket,erre egy sor burgonyát teszünk. A burgonyára rárakjuk a hússzeleteket szép sorban.
A húst betakarjuk a párolt zöldséggel majd ismét egy sor burgonya következik. A végén megkenjük a tetejét tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Kicsit macerásnak tűnik de nagyon finom!
A hust megmossuk es a kozepebe lyukat furunk betoltjuk aszalt szilvaval ,majd befuszerezzuk es megkenjuk zsirral a tetejet .Vegul becennel betekerjuk .Sutobe tesszuk lassu tuz...
Elkészítési idő: 2,5 ora Nehézség: Könnyűsütőt előmelegítjük (gázon 4-es fokozat). Vastag falú, nagy serpenyőben felhevítünk 2 ek olívaoljat és 25 g vajat addíg, míg a vaj barnulni nem kezd. A húst beletesszük, és addi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Minden szelet húsba zsebet vágunk, a szeleteket enyhén kiveregetjük, sóval borssal megszórjuk. 2. Minden zsebbe egy-egy szelet sonkát és sajtot teszünk. 3. A megtöltött...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű