menu

Családireceptkönyv.hu

Túrógombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg tehéntúró,
3 tojás,
2 dl búzadara,
1 csipet szódabikarbóna,
csipet só,
2 ek. olaj,
3-4 ek. zsemlemorzsa

Elkészítés:


Az olajjal a zsemlemorzsát összekeverem és enyhén megpirítom.
A túrót krumplinyomón áttöröm. A tojásfehérjéket egy csipet sóval keményre verem.
A túrót összekeverem a tojássárgájával, sóval, búzadarával, egy csipet szódabikarbónával és a felvert tojáshabbal. Legalább fél napig állni hagyom. de legjobb előző este elkészíteni, és felhasználásig a hűtőben tartani. Ekkor vizes kézzel kis gombócokat formálok belőle, majd lobogva forró, sós vízben 4-5 percig főzöm. Legjobb egyet próbaképpen kettévágni, hogy a közepe is biztosan átfőljön. Lapáttal kiemelem, lecsöpögtetem, és a pirított morzsába forgatom.
Tálaláskor langyosított, édesített tejföllel kínálom, porcukorral meghintve.

Túrógombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Zöldséges omlett sütőben sütve
Zöldséges omlett sütőben sütve

180 fokra melegítjük a sütőt. Kivajazzuk az omlett készítéséhez használt tálat vagy tálakat. Előkészítjük a zöldségeket. Sós vízben félpuhára főzzük a falatnyi kockákra vágot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mustáros virslipörkölt
Mustáros virslipörkölt

Olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát és a felkarikázott virslit. Ezután hozzáadjuk a húsleveskockát, ketchupot és a mustárt. Felöntjük kevés vízzel, és ha elpárolog pót...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Juhtúrós sztrapacska (Bmintbalázs)
Juhtúrós sztrapacska (Bmintbalázs)

Reszeld le vagy botmixerrel aprítsd össze a nyers krumplit. Őszintén, ez nem egyszerű folyamat. Először reszeltem, ez elég munkaigényes. Másodszor botmixerrel csináltam, ez könnye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dorottya
Tejszínes, újhagymás sertéskaraj
Tejszínes, újhagymás sertéskaraj

A tésztát kifőzzük. Lepirítjuk a baconkockákat. Mézet, mustárt, sót, borsot összekeverjük, beleforgatjuk a felkockázott húst. És puhára pároljuk a húsleves levével. Mikor puhára...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk