50 dkg sima liszt
20 dkg vaj vagy margarin
5 dkg porcukor
2,5 dkg friss élesztő
2 dl langyos tej
1 tojás a kenéshez
tojás???????
A vajat a liszttel, cukorral, élesztővel szétmorzsoljuk, majd a 2 dl tejjel összegyúrjuk. Négy részre osztjuk majd letakarva 1/2 órát hűvös helyen pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket:
Diós:
25 dkg darált dió
25 dkg cukor
reszelt citromhéj
1 dl langyos tej
Keverjük össze. Olyan állagú legyen, hogy könnyen tudjuk kenni! Ha szeretjük, tegyünk bele mazsolát. Ezt előzőleg áztassuk be!
Mákos:
25 dkg darált mák
25 dkg cukor
kb. 1 dl tej
Keverjük össze. Olyan állagú legyen, hogy könnyen tudjuk kenni! Ha szeretjük, tegyünk bele mazsolát. Ezt előzőleg áztassuk be!.
Nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg a töltelékkel. Tekerjük fel, és a tetejét tojással kenjük be. Előmelegített sütőben 180 fokon, 45 percig sütjük. Így lesz 4 bejglink: 2 diós, és 2 mákos.
1. Lábasba rakunk: - 2 tojás fehérjét - kristálycukrot - kakaót - kávét Hidegen elkeverjük, majd lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk 2. Tálba rakunk: - d...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA rumot egy kevés forró vízzel felengedjük, és beáztatjuk a mazsolát. A tojást összekeverjük a kristálycukorral, majd hozzáadjuk a lágy vajat, és hozzászitáljuk a lisztet és a sütő...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA szűzpecsenyét hosszában lappá nyitjuk és megfűszerezzük. A darált húst összekeverjük a paprikával, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. A káposztát kevés olajon megdinsztel...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű