2 egész tojás
10 dkg cukor
4 evőkanál méz
15 dkg vaj
1 cs. mézes fűszerkeverék
2 evőkanál tej
50 dkg liszt
1 csapott evőkanál szódabikarbóna
Krém:
2 dl tej
búzadara
25 dkg margarin
15 dkg cukor
1 citrom leve
A liszt kivételével tálba rakjuk az anyagot és forró víz fölött addig kavargatjuk, amíg minden elolvad és felhabosodik. Gőzről levéve hozzáadjuk a lisztet és fél óráig pihentetjük.
3 lapba sütjük kizsírozott tepsin.
Krém: 2 dl tejből tejbegrízt főzünk, ha kihűlt hozzáadjuk a margarinból és cukorból habosra kevert krémet. Egészet együtt jól kikeverjük és a citrom levével ízesítjük.
Elkészítés: A karajt felkockázzuk és áztatás után megfőzzük. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret apró kockára vágjuk és a húshoz adjuk, a főzés vége előtt 15 perccel. Ha kész les...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy tortaformát sütőpapírral bélelünk. Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót. Egy másikban a vajat habosra kever...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA csirkemelleket hosszában vágjuk be, majd hajtsuk szét, mint egy könyvet. Klopfolóval kissé ütögessük meg, majd daráljunk rá borsot, és sózzuk meg. A póréhagymát vágjuk egy centi...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyű