50 dkg sima liszt
30 dkg margarin
1 tojássárgája
tejföl
só
Töltelék:
25 dkg darált dió
12 dkg porcukor
pici fahéj
kevés tej
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakítjuk. Sütése: előmelegített sütőben 15-20 perc takarékláng. Porcukorba forgatva fogyasztjuk.
A tojást, a mézet, a kakaót, a zsírt, gőz fölött habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztben elkevert szódabikarbónát. A tésztát 2 részre osztjuk, majd zsírozott, lisztezett (köze...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hideg habtejszínt verjük kemény habbá. A mascarponét keverjük habosra a cukorral és a vanília kivonattal. Forgassuk bele a tejszínhabot is, akkor jó, ha egynemű a krém. A hideg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejbe felolvasztjuk a margarint, a cukrot összekeverjük a kakaós keksszel. Bele rumaroma, és egy tepsibe nyomkodjuk. Leöntjük felmelegített csokival.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet összemorzsoljuk úgy, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok. Elkeverjük az olvasztott vajjal, és az így kapott masszával kibéleljük a sütőformát. A joghurtot a cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű