egy kb. 31 centis őzgerincformához
16-18 szelet sonka
10 tojás
10 dkg párizsi
2 savanyú uborka
1 kisebb fej vörös- vagy lilahagyma
só, őrölt bors
1 evőkanál olaj
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál mustár
2-3 dl tejföl
1 teáskanál ételízesítő por
2,5 dkg zselatin(por)
9 tojást keményre főztem, megpucoltam, az őzgerincformát kibéleltem a sonkaszeletekkel.
A tojásokat, a párizsit, az uborkákat és a lilahagymát apró kockákra vágtam.
Összekevertem, ízesítettem kevéske sóval és leheletnyi őrölt borssal.
A maradék 1 tojást gépi habverővel alaposan elkevertem a kis adagokban hozzáadott olajjal, végül hozzákevertem a porcukrot, a mustárt, majd a tejfölt is.
Langyosra melegítettem 1 dl vizet, feloldottam benne az ételízesítő port.
Ráöntöttem a zselatinra, majd kis lángon, kevergetve tovább melegítettem addig, amíg a zselatin is feloldódott (forralni nem szabad).
A tűzről levéve néhány percig kevergettem, amíg langyosra hűlt, ekkor hozzáadtam a tejfölhöz, és elkevertem vele.
A tojásos masszára öntöttem a zselatinos tejfölt, gyorsan elkevertem és beleöntöttem a sonkaszeletekkel kibélelt formába.
Tetejét szépen elegyengettem, majd egy éjszakára hűtőbe tettem.
Másnap kifordítottam a formából, és vékony szeletekre vágva tálaltam.
Egy tálban keverd össze a joghurtot, a tejfölt, a mustárt, az ecetet és a citrom levét. Reszeld le a káposztát, a sárgarépát és a vöröshagymát olyan vékonyra és kicsire, amennyire...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSós vízben feltesszük főni héjastól a krumplit (2 tk sót teszünk a vízébe). A vöröshagymát felkarikázzuk. 1 liter vizet 1 teáskanálnyi sóval és az ecettel felforralunk. A hagymá...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAz uborkát alaposan megtisztítjuk és vékony fél karikára vágjuk. Meghintjük sóval és hagyjuk állni fél órát. Amikor már levet eresztett, jól kinyomkodjuk belőle a nedvességet. M...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtszeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük szorosan egymás mellé. Megszórjuk a reszelt füstölt sajttal, és 2 percre meleg sütőbe tesszük, hogy a reszelt sajt bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű