Tésztához
5 tojás (közepes méretű)
150 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
150 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
Krémhez
4 levél Dr. Oetker Lapzselatin
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding banános
400 ml tej
60 g cukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
200 ml hideg habtejszín
Ezenkívül
1500 g banán (kb. 7-8 darab)
300 g étcsokoládé
2 evőkanál napraforgó olaj
Előkészítés
A tepsit (kb. 25x30 cm) kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés
A tojást egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 perc alatt habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a vanillincukrot és a cukrot, és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és alacsony fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk, majd a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc
A megsült süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A lapzselatint a tasakon lévő használati utasítás alapján feloldjuk. A pudingot a tasakon lévő használati utasítás alapján 60 g cukor hozzáadásával elkészítjük. A zselatint a még meleg pudinghoz keverjük, majd hozzáadjuk a rum aromát. A pudingot egy tálba öntjük, hidegvízbe állítjuk, és folyamatos kevergetés mellett kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt pudingot konyhai robotgéppel átkeverjük, majd hozzáforgatjuk a tejszínhabot.
A tejszínes pudingkrémet a tésztára rétegezzük, tetejét elsimítjuk, fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.
A banánokat meghámozzuk, kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. Majd a krémet a banánkarikákkal befedjük.
A csokoládét 2 evőkanál napraforgó olaj hozzáadásával gőz felett felolvasztjuk, majd a csokoládémázzal a sütemény tetejét bevonjuk. A máz megszilárdulását követően a süteményt melegvízbe mártott késsel felszeleteljük.
Tálalás
Kb. 18 szelet
Vaníliakrém 1 – Elkészítése: 1 egész tojást, 3 tojássárgáját, 70 g cukrot és 20 g keményítőlisztet jól elkeverünk. Feleresztjük 250 ml tejjel, amelybe negyed rúd vaníliát tettünk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint, a cukorral, a tejföllel, a tojások sárgájával, egy csipetnyi sóval, és a sütőporos liszttel összegyúrom. A tésztát három részre vágom, az egyik harmadba 2 evőkanál kak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥ A tésztához verjük fel a tojásfehérjét. Keverjük össze a liszteket, cukrot. Adagoljuk a felvert tojásfehérjéhez. Nyomózsákba töltve könnyebben adagolhatjuk a formába. Süssük 20 p...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször az eperszemeket kiválogattam. A nagyjából egyforma szemeket meghagytam díszítésnek. Alaposan folyóvíz alatt megmostam a gyümölcsöt. A kiválogatás után megmaradtakat kétf...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz