40 dkg sima bl 55 liszt, 20 dkg rétesliszt, 1 evőkanál só, mokkáskanál cukor, mokkás kanál ecet, 1 evőkanál olaj, 3 dl víz, 2,5 dkg élesztő.
Géppel dagasztás után, kb 3,5-4 órát kelt. Formáztam, majd hideg sütőben indítva, 200 fokon, jénaiban sült.
összekeverjük 20percre pihentetjük 20percet sütjük 180'C
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegszitáljuk a lisztet. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. Amikor az élesztő felfutott, hozzákeverjük a liszthez a többi hozzávalóval együtt. Jól kidolgozzuk, és hagyjuk k...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt kevés cukros tejben megfuttatjuk. A vajat a liszttel elmorzsoljuk . Gyorsan dolgozunk ,a vaj lehetőleg ne olvadjon meg közben . Hozzáadjuk a tojást ,tejfölt ,és a sót...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. Én először a töltelékhez kevertem össze a porcukrot és a kakaóport, majd bekapcsoltam a sütőt 200 fokra. 2. Ezután mindjárt előkészítettem a deszkát, amit beliszteztem, hogy ne...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű