Előző este öregtészta: 240g víz 2,5 dkg élesztő, 30 dkg sima liszt. Másnap hozzáadni, 300 g víz, 600g liszt ( 40 dkg sima, 20 dkg rétes ) 1 púpozott evőkanál só, 1 teáskanál cukor, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál ecet.
Kenyértésztát dagasztunk. 1,5-2 óra kelesztés, majd formáztam, duplára kelesztettem. Jénaiban hideg sütőben indítva, 200 fokon sütöttem.
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben majd megdagasztjuk a tésztát a hozzávalókból. Hagyjuk pihenni egy órát amíg megkel. Közben a töltelékhez a vajat simára keverjük a cukorra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe, feloldjuk benne, majd hozzá keverjük a lisztet. Összedolgozzuk, és lefedve, langyos helyen pihentetjük, 1-2 órát. A tojást, a vajat és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű