Hozzávalók: 6-8 adaghoz
- 25 dkg natúr krémsajt (mascarpone)
- 25 dkg babapiskóta
- 4 dkg porcukor
- 4 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1,5 dl erős kávé
- 1 dl tej
- 2-3 evőkanál rum ízlés szerint
- 2 csomag vaníliás cukor
+ a tetejére cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
1. A kávét lefőzzük, hűlni hagyjuk.
2. A tejszínt felverjük a porcukorral és a habfixálóval, majd hozzákeverjük a mascarpone-t is.
3. A kávét a rummal, tejjel és a vaníliás cukorral összekeverjük, belemártjuk a babapiskótát (ne ázzon el teljesen a piskóta, de azért hagyjuk benne egy néhány másodpercig).
4. Egy 20x25 cm-es üvegtálba sorban lerakjuk a kávés folyadékba mártogatott babapiskótát, erre rátesszük a tejszínhabos krém felét, majd újabb kávés babapiskóta réteg jön, és erre rásimítjuk a krém másik felét.
5. Hűtőbe tesszük minimum 2-3 órára puhulni, hogy jól összeálljon. (De az a legjobb, ha este gyorsan összeállítjuk és éjszaka pihen egyet a hűtőben.)
6. Fogyasztás előtt megszórjuk a kakaóporral, és szeletelve tálaljuk.
Meghámozzuk az almákat, magházukat eltávolítjuk és lereszeljük. Cukorral és fahéjjal addig pároljuk, amíg az alma leve szinte teljesen el nem párolog. Belekeverjük a búzadarát és l...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 170 fokra. Összekeverjük a kakaót, a szódabikarbónát és a sót. A margarint elektromos keverővel habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliakivonatot, m...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű- a vajat habosra keverem a cukorral, - egyenként mehetnek hozzá a tojások is. - a sütőporos lisztet is hozzákeverem. - kikent, lisztezett közepes méretű tepsibe simíto...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A tejet felforraljuk és a tasakban félpuhára fõzött rizst hozzáadva tejberizst készítünk belõle, majd hagyjuk kihûlni. A túrót áttörjük a krumplinyomóval. A 2 literes M...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű