Hozzávalók 24 x 36 cm-es tepsihez
A tésztához
500 g liszt
200 g cukor
250 g vaj
2 tojás
1 sütőpor
csipet só
reszelt citromhéj
vanília
tejföl
A töltelékhez
1 kg alma
cukor ízlés szerint
fahéj
2 evőkanál búzadara
Meghámozzuk az almákat, magházukat eltávolítjuk és lereszeljük. Cukorral és fahéjjal addig pároljuk, amíg az alma leve szinte teljesen el nem párolog. Belekeverjük a búzadarát és langyosra hűtjük.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, majd két egyenlő részre osztjuk. Lisztezett munkafelületen mindkettőből egy-egy lapot nyújtunk. Az egyiket kivajazott, lisztezett tepsi aljára terítjük. Erre simítjuk a tölteléket, majd befedjük a másik lappal.
Villával megszurkáljuk a sütemény tetejét, majd 200 fokra melegített sütőben 40-50 percig sütjük.
Langyosra hűtve szeleteljük és fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
Megfőzzük a pudingot, hogy hűljön. A tésztához az alapanyagokat összegyúrjuk, 6-felé osztjuk,melyből két lapot megsütünk. Elkészítjük a mákos tölteléket, minden összeöntünk, és k...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA cukrot a Rama margarinnal és a sárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaót, a tejet, a lisztes sütőport. Sütőpapírral bélelt, kb 20*30 cm-es tepsiben 150 fokon kb 20 percig s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tálba mérjük bele, a narancsot is bele reszeljük de vigyázzunk, hogy a fehér részét ne reszeljük bele mert akkor kesernyés ízű lesz a süteményünk. A narancsok l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA két egész tojást meg a négy tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat fél óra hosszat keverjük. A fehérjéből keményre vert habot a liszttel együtt könnyedén hozzákeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű