2 egész tojás,
4 tojássárgája,
15 dkg porcukor,
citromhéj,
4 tojásfehérje és
15 dkg daraliszt
barackízTöltelék:
Hozzávalók:
15 deka porcukor,
15 darab piskóta,
1 citrom leve,
15 deka őrölt dió,
5 deka csokoládé és
1 deci rum
A cukrot egy kevés vízzel sűrű sziruppá főzzük. A kihűlt sziruppal meglocsoljuk a piskótát, hozzákeverjük a citromlevet, az őrölt diót és a rumot. A tölteléket jól kikeverjük és összevegyítjük a reszelt csokoládéval. Az egészet még egyszer jól átkeverjük.
A két egész tojást meg a négy tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat fél óra hosszat keverjük.
A fehérjéből keményre vert habot a liszttel együtt könnyedén hozzákeverjük a kikevert tésztához. A tésztát a kikent, meglisztezett tepsibe öntjük és lassan megsütjük.
Mikor a tészta megsül, kivesszük a tepsiből megnedvesített késsel hosszában három egyforma részre szeljük. Az alsó részt baracklekvárral megkenjük és a töltelék felét is rákenjük. Ráborítjuk a második részt, meglocsoljuk rummal, megkenjük baracklekvárral és a töltelék maradékával. Betakarjuk a harmadik lappal, 1 óra hosszat nehezékkel terheljük meg, majd bevonjuk rumos mázzal.
Csak másnap szeleteljük fel.Rumos máz:
26 deka porcukor,
2 evőkanál forrásban lévő vízzel és
2 evőkanál rummal fél óra hosszat keverjük
A tészta hozzávalóit összegyúrom. Az 1/3 részét külön teszem a fagyasztóba, a 2/3-át hűtőbe, miközben elkészítem a tölteléket. Az almákat meghámozom és vékony szeletekre szelem, kö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit kidagasztjuk, majd hagyjuk duplájára kelni. A fagyos málnát elkeverjük a percukorral és a keményítővel. Kinyújtjuk a tésztát, és egyenletesen rászórjuk a mál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRobotgéppel összekeverjük. Nagy serpenyőt megkenjük olajjal felhevítjük. 1 ek tésztát ontunk bele, elterül magától. Nagyobb serpiben 3-4 db sülhet egyszerre. Amikor buborékosodni k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű