4 dbcsirkemell vagy csirkecomb
3 dbtojás
4 ev. kanáltejföl
4 ev. kanálbúzafinomliszt
3 gerezdfokhagyma
só és bors
snidling díszítéshez
petrezselyemzöld
olaj
A csirkemellet alaposan megmossuk és megszárítjuk.
A csirkehúst felkockázzuk – próbáljuk minél kisebbre. A húst sózzuk és borsozzuk.Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojást, a tejfölt, az apróra vágott petrezselymet és a lisztet. Alaposan eldolgozzuk.Egy serpenyőben olajat hevítünk és kis adagokban kisütjük a csirkehúsos tésztát. A korongok mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.Minél kisebbek a húsdarabok, annál jobban összeérnek az ízek, és a lepénykék állaga annál lágyabb lesz.
A csirkecombokat kenjük be sóval és borssal, majd kevés olajban süssük meg őket. Készítsük el a szószt a felsorolt hozzávalókból, majd öntsük rá a sült csirkecombokra. Pároljuk a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElőször is a csirkemellet megmossuk,majd felcsíkozzuk.Az ananászt is kisebb darabokra vágjuk. Kevés olívaolajon megpirítjuk a csirkemellet,majd enyhén sózzuk,borsozzuk,a fokhagymá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1.A csirkemellet elszeleteljük kisebb, max. 1 cm-es szeletekre (azért kisebbre vágtam, mert formákban sütöttem meg). Sózzuk, borsozzuk. 2.A sütőformák oldalát kibéleljük 1-1 szele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz utolsó hozzávaló kivételével mindent egy nagyobb tálba téve összekeverünk, majd a mázba forgatjuk a csirkeszárnyakat is. 2 órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. A sü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű