A legfinomabb almás csoda, amit valaha kóstoltál! A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.
Hozzávalók:
1 bögre kefír
1 bögre gríz
2 tojás
3 evőkanál liszt
3 nagyobb méretű alma
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál sütőpor
5 – 6 evőkanál cukor (tetszés szerint)
Elkészítése:
A grízt, a lisztet, a cukrot, a felvert tojásokat, a kefirt és a sütőport összekeverjük, letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, vagy apróra vágjuk és enyhén kinyomkodjuk a levét, ráöntjük a citromlét, tetszés szerint fahéjjal is ízesíthetjük. A tésztát vegyük ki a hűtőből és keverjük hozzá a reszelt almát. Öntsük kivajazott, kilisztezett tortaformába és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süssük meg. Mikor a tészta langyosra hűlt, megszórjuk porcukorral.
A tésztába tetszés szerint tehetünk mazsolát, csokoládédarabokat is ízlés szerint.
A tésztának valókat összegyúrtam a tejet lassan adtam hozzá, hogy egy képlékeny állagú tésztát kapjak.A tepsit vajaztam, liszteztem és a tészta felét beleöntöttem. Elkészítettem a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa vendég jön előre elkészíthető, a tészta hűtőben tárolható. Én ezt szoktam sütni. 1 kg liszt, 20 dkg sajt reszelve, 5 dkg só, 50 dkg margarin vagy zsír (én 30 dkg RAMA-t+20 dkg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 tojás sárgáját kikeverjük 5 dkg kristálycukorral. Belereszeljük egy citrom héját és hozzáadjuk egy vaníliarúd kikapart belsejét. Beleöntünk 5 dkg olvasztott vajat, hozzáöntünk 2,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha Ramát kézi robotgéppel habosra keverjük a porcukorral, majd egyenként belepottyantjuk a tojásokat, és alaposan eldolgozzuk őket. Belereszeljük a megmosott, megtörölt narancs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű