Sertéscombot (1 kg) használtam, amit kétszer ledaráltam, egy fej vöröshagymával és 4 cikk fokhagymával együtt.
A húst fűszereztem sóval, borssal, fűszerpaprikával, őrölt köménnyel. Két tojást ütöttem bele, 6 evőkanál zsemlemorzsát adtam hozzá. Alaposan összegyúrtam és hagytam egy félórát állni.
Utána vizes kézzel a húspépből, diónyinál kicsit nagyobb gombócokat készítettem.
Egy edényben vizet forraltam, sóztam és a forrásban lévő vízbe raktam a gombócokat. Megkavartam, lefedtem, a hőfokot kicsit lejebb vettem, hogy csak gyöngyözzön a víz és 25 percig főztem.
Amikor megfőtt, szűrőkanállal kiszedtem, lecsepegtettem és olvasztott vajjal összeráztam.Félre tettem.
A megtisztított kemény tojásokat kettévágjuk, sárgájukat kivesszük és villával alaposan összetörjük. Három gerezd pépesre tört fokhagymával, a vajjal, két evőkanál tejföllel, sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A paprikákat és az újhagymát vékony csíkokra vágjuk. Elkészítés: A kiterített hússzeletek egyik oldalára teszünk a krémsajtból. Erre 3-4...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Sóval, borssal ízesítjük, majd apró gombócokat formázunk. A kétféle hagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagymát és...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd fűszerezzük sóval, borssal, paprikával. 2. Ezután lisztbe mártjuk mindkét oldalát. 3. Elősütjük az olajban. 4. Kivesszük egy tálba és...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz