Kimaradt burgonya pure
1eleszto
1kefir
1kis tejfol
15dkg rama
10dkg zsir
Fel ek.so
1ek.cukor
1dl tej
1-2kg liszt
1tojas
Elesztot langyos tejben felfuttatam es a hozzavalokat jol kidagasztottam.2orat kelt.
Aztan kinyujtottam es sztem itt rontottam el h vekony lett ezert legalabb ketujjnyi vastag legyen . bevagdaltam. Tojassal lekentem. Zsirral kikent tepsibe raktam es 160fokos sutoben aranybarnara sutottem
A tésztához 1 dl tejet 1 tk cukorral meglangyosítunk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, a porcukrot, azután a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darál kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük a ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabverő segítségével 25 dkg puha vajat 20 dkg porcukorral kihabosítok, adok hozzá 2 ek. görög joghurtot (vagy tejfölt) és egyesével 4 tojássárgáját, meg egy egész tojást. Ezekkel i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zselatinos réteghez a folpackkal kibélelünk egy tepsit. A meggyet elterítjük a tepsiben. A meggylevet vízzel 5 dl-re kiegészítjük, meglangyosítjuk, és beletesszük a zselatint. Fo...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű