menu

Családireceptkönyv.hu

Amerika fánk vanília pudinggal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




Tésztához

1 kg liszt
1 tojás
1 cs élesztő
15 dkg cukor
0,8 liter tej
1 csipet só

4 dl olaj-sütéshez

Díszítés
1 tábla ét csokis tortabevonó
1 tábla tejcsoki
2 marék kókuszreszelék
1 doboz színes tortadara
1 csomag vaníliás pudingpor





Elkészítés:


Egy deci langyos tejben 3 dkg cukorral és egy csipet sóval elmorzsolod az élesztőt, és kicsit állni hagyod, hogy “felfusson”. Amíg ez fut, addig egy nagy tálba öntsd bele az egy kiló lisztet, üsd bele a tojást, majd az élesztős tejet. Kezdd el kézzel dagasztani, ami körkörös mozdulatokkal történik.

Folyamatosan adagold hozzá a tejet! Nálunk kilónként 1 liter tejet is felvett, de ez a liszt minőségétől is függően változhat.

Addig dagaszd, amíg el nem kezd válni az edény falától és fényes tésztát nem kapsz, ez 5-10 percet vesz igénybe. Majd egy tiszta konyharuhával takard le és egy óráig hagyd kelni.


Amikor duplájára kelt, és szép levegős a tészta, akkor kezdheted el szaggatni az 1-1,5 cm vastagra nyújtott, még nyers tésztát. Mi ehhez a linzer szaggatót használtuk, mert nincs itthon rendes fánk szaggató, de ugyanez egy pohár kombinációval is megoldható.


Ha készen vannak a kis karikák, egy nagy lábasba önts olajat és amikor már forró, tegyél bele annyi fánkot, hogy kényelmesen elférjenek egymás mellett, mert az olajban még dagadnak.

Addig süsd, amíg aranybarna nem lesz mindkét oldala, és a közepén egy csík nem jelenik meg. Ha nem lyukasztod ki a közepén, klasszikus szalagos fánkot kapsz, amibe habnyomó segítségével tölteléket tehetsz! Nálunk ilyen verzió is készült, a csokimáz alatt ugyanis vaníliapuding van.

A tortabevonót olvaszd fel egy kis lábasban – a fehér csokival kezdd! A 100 grammos csokihoz 2 ek olajat adj, hogy szép fényes és jól kenhető legyen a csoki! Kanállal folyamatosan kevergesd, s mikor már teljesen folyékony, húzd le a tűzhelyről, majd gyorsan kenj a csokimázból 1-1 kanállal a fánkokra. Várj 3-5 percet, hogy kicsit dermedjen a csoki, majd díszítsd tetszés szerint.

Amerika fánk vanília pudinggal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Croassant  Nők lapjás
Croassant Nők lapjás

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Kelt rétes
Kelt rétes

Az élesztőt a langyos folyadékba (1,5 d, tej, 1,5 víz) morzsoltam, kis cukrot szórtam rá, 10 perc alatt felfutott. Lisztet átszitáltam. Hozzáadtam a sót, cukrot, amivel elkevertem...

Elkészítési idő: 2óra 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Skót reggeli zsemle
Skót reggeli zsemle

1. Meglangyosítjuk a tejet, beleszórjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Összekeverjük és 5 percre félretesszük. 2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, és összevegyítjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kalácsok
Túrós rózsa
Túrós rózsa

Az élesztőt 1/2 dl. langyos-cukros tejben felfuttatjuk. Közben kimérjük a lisztet, átszitáljuk, közepébe mélyedést készítünk. Ebbe a mélyedésbe öntjük a felfutott élesztőt, a tojás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk