0,5 dl tej
20 dkg cukor
15 dkg darált dió
25 dkg darált keksz
20 dkg vaj
2 ek cukrozatlan kakaópor
5 dkg étcsokoládé
1 ek vaj
A tejet a cukorral felforraljuk. Vegyük le a tűzről és keverjük bele a vajat, a kekszet és a diót.
Felezzük el a tölteléket, és az egyik felébe keverjük bele a kakaót.
Mindkét massza állaga kézzel formázható állagú legyen. Ha szükséges tegyünk bele még egy kevés kekszet vagy lágyítsuk kevés tejjel.
Egy folpack-tal kibélelt szögletes formába belenyomkodjuk a kakaós masszát szépen egyenletesen, ennek a tetejére következik a diós massza. Szépen elsimítjuk a tetejét, majd bevonjuk a vajjal felolvasztott étcsokoládéval.
Hűtőben tároljuk. Kockákra vágva kínáljuk.
Édes, csokis, diós, ebben a sütiben minden benne van, amitől egy sütemény finom lehet
Válasszuk ketté a tojásokat, a tojásfehérjéből kemény habot készítünk. Közben a tejet felforraljuk. Ha tej enyhén forr, óvatosan beleszaggatjuk a kis habgaluskákat, 1-2 percig főz...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat kézzel összedolgozzuk, majd kinyújtjuk a tésztát 4 mm vastagságúra. Az elképzelésünknek megfelelő nagyságú korongokat szaggatunk. Készíthetünk egészen kicsi islerek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben egy kiskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, és az összes többi hozzávalóval összegyúrjuk addig, amíg a tészta össze nem áll. Körülbelül 10 percig kelesztjük. Utána k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 175 fokra, és sütőpapírt terítünk 2 nagy tepsibe. A diót, a mandulát és a mogyorót durvára őröljük, majd a cukrozott narancshéjat egészen apró darabkákra vág...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű