A tésztához:
6 tojás
8 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
1 tasak sütőpor
A habhoz:
6 dl növényi habtejszín
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 tasak habfix
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral. A csokoládét felolvasszuk, belekeverjük a vajat és kihűtjük, majd összedolgozzuk a tojássárgájával, hozzáadjuk a többi alapanyagot is. A habot óvatosan beleforgatjuk és kivajazott tepsibe öntjük. 180 fokon sütjük 40 percen át. Közben a tejszínt felverjük, belekeverjük a habfixet, a cukrot, a kakaóport. Az étcsokoládét felolvasszuk és kihűtjük, hozzáadjuk a habhoz. Mikor a tészta kihűlt a tetejére halmozzuk a habot és lehűtjük, ezt követően szeletelhetjük is.
A tészta hozzávalóit tegyük egy tálba és gyúrjuk össze. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, az egyik oldalát hagyjuk kissé vastagabbra, mint a másikat. A tészta vékonyabb r...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHabbá keverjük a tojások fehérjét, majd a tojássárgákat egyenként hozzáadjuk és tovább keverjük. Óvatosan, nehogy a hab összetörjön, közé keverjük a lisztet, végül a megolvasztott,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesVaníliás keksz elkészítése: Összekeverjük a hozzávalókat, majd nagyjából két cm-es darabkákat csipkedve a tésztából, golyókat formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mandulát száras serpenyőben megpirítjuk. Ha lehűlt akkor minden hozzávalót összekeverünk. Hűtőben pihentetjük 2 órán keresztül. Őzgerinc formában 170 fokon 20 percig sütjük amíg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes