Tészta:
6 tojás
20 dkg cukor
10 dkg darált dió
15dkg liszt
1 sütőpor
3 evk. forróvíz
3 evk. olaj
egy kis baracklekvár
Krém:
20dkg margarin
15dkg cukor
30dkg darált keksz
1 dl kávé
rumaroma
tetejére tejszín
kb 2 dl tejszín
Piskótát megsütjük, ha kihűlt lekvárral megkenjük. A darált kekszet összekeverjük a kávéval, rumaromával, majd hozzá adjuk a cukros margarint.
A krémmel a piskótát megkenjük, majd kb 2 dl tejszínt kemény habbá verünk és rásimítjuk a tetejére
A tojásokat szét kell választani, és a fehérjét külön habbá verni. Egyéb hozzávalókat össze lehet keverni és végül a tojásfehérje habbal kell lazítani.
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba mérem. Összegyúrom. 2 mm vastagságúra kinyújtom a tésztát. Körbevágom a tészta széleit, hogy szép formás rudakat kapjak. Derelyevágóval feldarabolom...
Elkészítési idő: 1 - 30 perc Nehézség: KözepesMélyebb tál aljába babapiskóta, meglocsolni kis rummal , rá csoki vagy más puding rá egy kis gyümölcs erre megint egy réteg babapiskóta, megint puding így tovább amíg van hozzávaló
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat jól kikeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű