menu

Családireceptkönyv.hu

Hókifli másképp


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg zsír
1-1,5 dl tejföl
1 tojás
1 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
kb. 50 dkg liszt
A töltelékhez:
10 dkg mák vagy mogyoró (dió, mandula…)
10 dkg porcukor
0,5 dl tej
citromhéj
rum
baracklekvár
A hempergetéshez:
15 dkg porcukor

Elkészítés:


Az adott hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. (Először a száraz összetevőket alaposan elkeverjük egy tálban, majd a nedves hozzávalókat tesszük bele.) Cipóvá formáljuk, befóliázzuk és hűtőben pihentetjük legalább egy órát. (Még szerencsésebb, ha előző este begyúrjuk.)
Elkészítjük a tölteléket. Én most kétfélét csináltam, így a hozzávalók arányai értelemszerűen megfeleződtek töltelékenként. A mákot vagy durvára őrölt mogyorót lábosba tesszük, porcukorral, rummal, citromhéjjal, 1 evőkanál lekvárral ízesítve elkeverjük, hozzáöntjük a tejet, és kis lángon főzni kezdjük. Amikor már felforrósodott, levesszük a tűzről és fedővel letakarva hagyjuk gőz alatt párolódni. (Vigyázzunk, mert könnyen lekap a tűzön!)
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. Tésztánkat előzőleg kivesszük, hogy szobahőn kissé megpuhuljon, majd lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. 6 cm-es pogácsaszaggatóval köröket szúrunk és ízlés szerinti mennyiséggel töltjük. Félbehajtjuk, vigyázva, hogy a töltelék ki ne jöjjön, majd ujjunkkal összenyomkodjuk a tészta széleit. Sütőpapíros tepsibe téve 12 perc alatt világosra sütjük. Ne barnuljon meg a tésztánk, mert kiszárad a sütemény! Még forrón porcukorba hempergetjük és nyitott fémdobozba téve lehűtjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tésztához:

50 dkg liszt
nagy csipet só
25 dkg margarin
1 nagy evőkanál zsír
1,5-2 dl tejföl
10 dkg darált dió
A töltelékhez:
15 dkg darált dió
3-4 evőkanál cukor
3-4 evőkanál lekvár
vaníliás porcukor a forgatáshoz
Így készült:
A lisztet, sót elmorzsoltam a margarinnal és zsírral. Hozzáadtam a diót és kanalanként a tejfölt. Annyit, hogy összeálljon a tészta, gyúrható legyen.
1 órányi pihentetés után 10 gombócra osztottam.
A töltelékhez a diót a cukorral és a lekvárral összekevertem. Narancslekvárt használtam, de a sárgabarack is tökéletes. Annyi lekvár került bele, hogy összeálljon a dió.
A tésztagombócokat egyenként kerekre nyújtottam, 8-ba vágtam, majd megtöltöttem a lekváros dióval, felsodortam, kiflivé hajlítottam.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgattam, 180 fokos sütőben pirulásig sütöttem.
Még azon forrón vaníliás porcukorba forgattam.

Hókifli másképp

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Hamis hájas süti
Hamis hájas süti

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás tészta
Almás tészta

Az almát lereszelem, összeekeverem a többi hozzávalóval és megsütöm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Linzer - egy tuti recept
Linzer - egy tuti recept

Gyors mozdulatokkal egyneműre gyúrom, majd folpackba csomagolom, 1 órára hűtőbe teszem. 2-3 mm vastagra nyújtom, szaggatom. Felét (ami a teteje lesz) szúróformákkal díszítem. Süt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
 520.Indiáner
520.Indiáner

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a vizzel és 4 dkg liszttel. A tojásfehérjét keményhabbá verjük a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a sárgájához majd ezut...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk