50 dkg spagetti tészta
2 nagy fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 kis db káposzta
2 ek só
6 ek szójaszósz (sötét)
4 ek napraforgó olaj
A spagettit sós vízben kifőzzük, leöblítjük, leszűrjük.
Míg a víz felforr, megtisztítjuk a zöldségeket. A hagymafejeket négyfelé, majd a negyedeket keresztben csíkokra vágjuk. A répát kettévágjuk, majd hosszában vékonyan felszeleteljük, és a szeleteket vékony csíkokra vágjuk (Julienne-re.) A káposztát is először hosszában kettévágjuk, majd keresztben vékony csíkokra szeleteljük.
Az edény méretétől függően egyszerre vagy kétszerre készítjük el: wokba vagy nagy átmérőjű, kissé magasabb falú serpenyőbe olajat öntünk, és magas hőfokon a hagymát kissé átpirítjuk addig, míg éppen hogy üvegesedni kezd.
Beletesszük a répát és a káposztát, és együtt pirítjuk tovább addig, míg a zöldségek az olajban kissé megpirulnak. (A káposzta színe megváltozik, üvegessé kezd válni.)
Rátesszük a kifőtt spagettit, meglocsoljuk a szójaszósszal, és együtt pirítjuk tovább, míg a szójamártás egyenletesen eloszlik rajta.
A burgonyát enyhén sós vízben feltesszük főni, leszűrjük, majd krumplinyomón áttörjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Hozzáadjuk a lisztet, tojást, vajat, cukrot, sót, és jól összegy...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA spagettit sós vizben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és a darált húst, melyet addig párolunk, míg puha nem lesz. Elkészítjük a rántást, melyet tejjel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet és a tojásokat összegyúrjuk. 30 percig pihentetjük, de még jobb ha egy egész éjszakát. Kinyújtjuk, nem túl vékonyra, majd kockákat vágunk ki belőle. Lobogó vízben, 5 p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót és a tejföl 2/3-át kikeverjük egymással. A szalonnát és a kolbászt felkockázzuk, a zsírjukat kiolvasztjuk egy nagyobb serpenyőben, és félreteszünk belőlük egy keveset a cs...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű