50 dkg túró
3 tojás
2 dl búzadara
2 evőkanál olaj
10 dkg zsemlemorzsa
csipet só
porcukor
tejföl
Áttörjük gondosan a tehéntúrót, majd összegyúrjuk a tojásokkal és a búzadarával. Egy csipet só belekerülhet, és állni hagyjuk 3-4 órát is, hogy megdagadjon a búzadara.
Ha rendben vagyunk, vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, és sós vízben kifőzzük. Kell neki 5 perc körülbelül, de nézzünk meg egyet kettévágva, hogy megfőtt-e. Valószínű: jó lesz. :)
A zsemlemorzsát ekkor megpirítjuk az olajon szép barnás színűre, és a kiszedett, lecsepegtetett gombócokat belehempergetjük.
Tejfölt bekeverünk porcukorral - ízlés szerint ki mennyire édesen szereti - és melegítés után leöntheti vele a gombócait.
A feketeerdô sonkát (de lehet ez bármilyen füstölt sonka) csíkokra, pulykamellet kockára vágtam, ezeket pedig egy kis olivaolajon feltettem egy serpenyôbe. Mikor a hús kezdett egy...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A mazsolát megmossuk. A vaj kétharmadát, a cukor felével, a vaníliás cukorral, a tojássárgával, c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsodaszép zsenge nagyfejű karalábém volt 4 db. Meghámoztam a leveleket és az apró leveles tetejét félretettem a díszítéshez. Kettévágtam és a húsát kikanalaztam, fél cm peremet hag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virsliket hosszában kettévágjuk, de úgy, hogy az alsó bőre ne váljon szét. Tepsiben sorra leterítjük, és megkenjük a virsliket, először piros arannyal, majd mustárral. A megkent...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű