Tészta:
30 dkg liszt
20 dkg cukor
1 tojás
3 dkg margarin
2 evőkanál méz
1 dl tej
késhegynyi szódabikarbóna
Krém:
20 dkg margarin
25 dkg porcukor
3 dkg kakaó
5 evőkanál tej
5 evőkanál rum vagy aroma
A tésztához szükséges alapanyagokat jól kikeverjük.
Zsírozott, lisztezett tepsiben sütjük.
Melegen vágjuk ki. Krémbe, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Krém elkészítése: a hozzávalókat a rum kivételével jól felmelegítjük, ha már folyékony levesszük a tűzről és hozzákeverjük a rumot.
A sütőt előmelegítjük, és egy nagyobb (38*30 cm) tepsit kibélelünk sütőpapírral. A vajat a porcukorral, a sóval és a vaníliás cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, é...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: KönnyűA töltelékhez kikevertem a margarint a cukorral, hozzáadtam a tojásokat, a citromhéjat és az áttört túrót. Egy 24 x 35 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleltem. Összeállítottam a sár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a liszttel elmorzsolom, majd a többi hozzávalóval összegyúrom és egy két órára hűtőbe teszem. Amíg pihen, addig elkészítem a diós keveréket. A habot felverem, majd a cu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLassú tűzön olvasszuk össze a mézet és a vajat. Míg ez hűl, keverjük össze a liszt kivételével a többi hozzávalót. A keverékhez adjuk hozzá a meghűlt vajas méz egyvelegét, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű