a barna laphoz:
30 dkg liszt
16 dkg cukor
8 dkg Rama margarin
1,5 dkg kakaópor
1 kávéskanál szódabikarbóna
2-3 evőkanál tejföl
a sárga laphoz:
15 dkg liszt
8 dkg cukor
4 dkg Rama margarin
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1-2 evőkanál tejföl
a töltelékhez:
75 dkg túró
10 dkg Rama margarin
3 evőkanál kristálycukor
2 tojás
reszelt citromhéj
sárgabaracklekvár
a tetejére:
20 dkg tortabevonó
2 evőkanál olaj
A töltelékhez kikevertem a margarint a cukorral, hozzáadtam a tojásokat, a citromhéjat és az áttört túrót.
Egy 24 x 35 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleltem.
Összeállítottam a sárga lap hozzávalóiból a tésztát, összegyúrtam, kinyújtottam a tepsi nagyságára, és a tepsibe tettem.
Megkentem a baracklekvárral.
A kakaós lap hozzávalóit szintén összegyúrtam, kettévettem, mindkét tésztacipóból lapot nyújtottam, az egyiket rátettem a lekváros lapra.
Erre a barna tésztára jött a töltelék, amit a másik kinyújtott barna lappal fedtem be.
Előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütöttem.
Amikor kihűlt, vízgőz fölött az olajjal megolvasztottam a tortabevonót, és rákentem a sütemény tetejére.
Ellenkező színű csokival díszíthetjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy nagyobb és egy kisebb cipót formálunk belőle. A kizsírozott lisztezett őzgerincformát kibéleljük a nagyobb tésztával, beletesszük a töl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapvalókat összekeverjük és utána hűtőbe kell tenni! Legalább fél órára, akkor lesz jól kezelhető. Lisztezett deszkán nyújható, 180 fokon sütni.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűElkészítése: Gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig. Adjuk hozzá a lisztet, kakaót, sütőport és a vaníliaaromát, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat kikeverjük a tojással, a porcukorral és a vaníliás cukorral. A lisztkeveréket összeforgatjuk a sütőporral, majd a keveréket a vajas tál tartalmához adjuk és alaposan össz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Nehéz