menu

Családireceptkönyv.hu

Krumplifőzelék tejfölös habarással


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg krumpli
1 teáskanál ételízesítő

2 db babérlevél
1 evőkanál liszt
2-3 dl tejföl

Elkészítés:


A krumplit pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra, öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint sózzuk, ízesítsük ételízesítővel, majd tegyük bele a babérlevelet is. Addig főzzük, míg a krumpli teljesen puhára fő.
A lisztet keverjük simára a tejföllel, adjunk hozzá egy kevés főzőlevet, és szintén keverjük simára. Ezután a tejfölös-lisztes keveréket öntsük a krumplira, majd állandó keverés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik a főzelék.

Krumplifőzelék tejfölös habarással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldborsófőzelék répával
Zöldborsófőzelék répával

--Étolajat forrósítunk egy lábosban. -- Amikor forró, ráöntjük a konzerv zöldborsót ( leve nélkül ) és a karikára vágott répát --Kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
Írta: Ildikó
CSILLISBAB
CSILLISBAB

a hús olajon megpirítjuk hozzáadjuk az anyagokat és összefőzzük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nusika
Spenót
Avatar Nusika Kedvelnék
Spenót

A pürésített spenótot kb 3 dl vízben ,sóval, fokhagymával főzöm kb 15 percig, kicsit összébb esik ez alatt. A kenyeret tejbe beáztatom-előtte aprókra szaggatom- lepje el a tej,maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Finomfőzelék
Finomfőzelék

A zöldségeket megpucoljuk, a borsót kifejtjük (télen jó a mirelit is). A répát, karalábét kockákra vágjuk. A lábosban felolvasztjuk a vajat, rádobjuk az összes zöldséget, és kis l...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk