menu

Családireceptkönyv.hu

Paprikás krumpli virslivel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg burgonya
2-3 hagyma
1 csomag virsli
kolbász

bors
pirospaprika
étolaj
víz

Elkészítés:


A hagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk. Kevés olajat forrósítunk egy lábasban, beletesszük a hagymát és a felkarikázott kolbászt, és megpirítjuk. Lehúzzuk a lábast a tűzről, és megszórjuk 2 fakanálnyi pirospaprikával. Átkeverjük, majd hozzáadjuk a megmosott, megtisztított és kockára vágott burgonyát és felöntjük annyi vízzel, ami majdnem ellepi. Megsózzuk, borsozzuk, ételízesítőt is tehetünk bele, és addig főzzük, amíg a burgonya majdnem meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és addig főzzük, amíg meg nem puhul.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szoktam csinálni hosszú lével és vagy tésztát vagy nokedlit teszek bele,így laktatóbb.

Paprikás krumpli virslivel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sajtos rakott zöldbab /tányéron/
Sajtos rakott zöldbab /tányéron/

A zöldbabot egy csipet sóval megfőzzük majd leszűrjük és félretesszük. A fej kockára vágott hagymát kis olajban megdínszteljük, majd beletesszük a darálthúst megfűszerezzük, és f...

Elkészítési idő: 1,5-óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: GereHajnal
Cukkini lepény, joghurtos mártogatóval
Cukkini lepény, joghurtos mártogatóval

A cukkinit reszeld le, forgasd össze a sóval és hagyd állni 10 percre. Facsarj ki annyi lét a cukkiniből, amennyit csak tudsz. A kifacsart cukkinihez keverd hozzá a finomra vágot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Medvehagymás túrógombóc
Medvehagymás túrógombóc

A gombóchoz a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót, a kukoricadarát, a lisztet, és jól összekeverjük. A tojások fehérjét felverjük, és a masszához adju...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Tojástekercs
Tojástekercs

A tojásokat a tejföllel, a liszttel, a petrezselyemmel, ételízesítővel, borssal habosra keverjük. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, olajjal megkenjük. Beleöntjük a masszá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk