1 kg liszt
2 kocka margarin
2 pohár tejföl
40 dkg trappista sajt
4 db tojássárgája
4 kávéskanál só
4 dkg élesztő
1 dl tej (az élesztőhöz)
1 kávéskanál cukor
Morzsold el alaposan a lisztben a margarint, majd a többi hozzávalót, utoljára a tejben futtatott élesztőt. Gyúrd össze alaposan, de dagasztani nem nagyon kell.
Tedd egy tálba, hintsd meg liszttel, takard le és mehet is a hűtőbe.
Másnap, mikor kivetted a kellemes pihenőből, gyúrd át alaposan, és nyújtsd ki ujjnyi vastagságúra. Egy késsel csíkozd, rácsozd be a tetejét, majd szaggasd ki és helyezd őket egy tepsire.
Pihentesd egy sort, hogy szépen megemelkedjen, majd kend meg tojással a tetejét és mehet rá egy kis reszelt sajt. Forró sütőben kb. 220°C-on süsd szép pirosra.
Megj: ha reggel gyúrod be, akkor ebéd után már sütheted is.
1. Összeöntjük a hozzávalókat a cseresznye kivételével egy tálban, és a robotgéppel simára keverjük. 2. Tepsit zsírpapírral kibéleljük, és ráöntjük a masszát. Szépen elegyengetj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKockázzuk apróra a csokoládét, majd az almán és a banánon kívül minden összetevőt mérjünk ki egy keverőtálba. A banánt törjük össze villával és adjuk a magvas keverékhez. Az almá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA reszelt almát, a hozzávalókkal kikeverjük, vajjal kikent, lisztezett tepsibe tesszük, megszórjuk dióval, 160 - 180 fokon kb 3/4 óra hosszat sütjük ( tűpróba )Mikor kihűlt én megs...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. A tésztához valókat zsírpapíron megsütjük, és hagyjuk kihűlni. 2. A pudingot sűrűre megfőzzük, majd miután kihűlt, hozzákeverünk 20 dkg habosra kevert margarint, 2 nagy kanál...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz