A töltelékhez:
2,5 dl tej
2,5 dl búzadara
1 liter tej
25 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint cukor
1,5 evőkanál kakaópor
Továbbá:
40-50 dkg négyszögletes háztartási keksz
csokimáz
kókuszreszelék
A töltelékhez a 2,5 dl tejben elkeverjük a búzadarát. Az 1 liter tejet a margarinnal, a cukorral és a vaníliás cukorral feltesszük főni, majd amikor felfőtt, belekeverjük a búzadarát. 7 percig főzzük.A tepsibe egy sor kekszet teszünk. A kész masszával gyorsan kell dolgozni! A kekszen szétterítjük a töltelék felét, majd ismét egy sor keksz következik. A massza másik felébe belekeverjük a kakaót, ráöntjük a kekszre, majd ismét kirakjuk egy sor keksszel. Ha kihűlt, bevonjuk csokimázzal és megszórjuk kókuszreszelékkel. Másnap kockákra vágva tálaljuk.
Másik receptje
1 liter tej
25 dkg \"Vénusz sütőmargarin
1 csomag vaníliás cukor
1 pohár (2,5 dl) tej
1 pohár búzadara
1 pohár cukor
keksz (pl. négyzet alakú háztartási)
kakaópor
csokimáz
kókuszreszelék
A liter tejet a margarinnal, a cukorral és a vaníliás cukorral feltesszük főni. A pohár tejben elkeverjük a búzadarát, és amikor felforrt a cukros-margarinos tej, belekeverjük, majd 7 percig főzzük. Közben egy normál méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, és egy sor kekszet teszünk bele. A kész masszával gyorsan dolgozunk: a kekszen szétterítjük a massza felét, ismét keksz következik, majd a massza másik felébe kakaóport (kb. 1,5 evőkanál) keverünk, és ráöntjük a kekszre, majd ismét egy sor keksz következik. Ha kissé meghűlt, bevonjuk csokimázzal, és megszórjuk kókuszreszelékkel. Másnap fogyasztható.
1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tálba öntjük és alaposan összekeverjük. A masszát tegyük fél órára a hűtőbe, hogy kissé megdermedjen, majd gyors mozdulatokkal formázzunk belőle golyókat és hemp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet a vajjal és a sóval egy edényben felforraljuk, egy mozdulattal hozzáadjuk a lisztet, intenzíven keverni kezdjük fakanállal, és ezt úgy 2 percig abba sem hagyjuk −közben a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemléket előző nap felszeleteljük kb 1 cm-es szeletekre és hagyjuk megszikkadni. Az almákat nagylyukú reszelőn lereszeljük és a margarinon cukorral és fahéjjal ízesítve megpá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű