menu

Családireceptkönyv.hu

CSŐBEN SÜLT CSIRKEMELL CUKKINIVEL ÉS PADLIZSÁNNAL


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 4 személyre 2 db filézett csirkemell, 2 db cukkini, 1 db nagy padlizsán, 2 db lilahagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 3 dl tej, 5 dkg vaj vagy margarin, kb. 5 dkg liszt, 2 db tojás sárgája, 10 dkg reszelt sajt, só, bors, szerecsendió, olaj a sütéshez

Elkészítés:


Elkésztés A csirkemelleket felszeleteljük (nagyjából tenyérnyi darabokra), sózzuk, lisztbe forgatjuk és forró olajon mindkét oldalukat hirtelen pirosra sütjük. Ezután melegen tartjuk a húst. A cukkiniket, a padlizsánt és a hagymákat egyforma méretűre daraboljuk és olajon megpároljuk. Fűszerezzük sóval, őrölt borssal és zúzott fokhagymával. Amíg a zöldségek puhulnak, egy lábosban felolvasztjuk a vajat, gyorsan hozzákeverünk 2 ek lisztet, kissé felhevítjük, és folytonos keverés mellett hozzáöntjük a hideg tejet. Kézi habverővel simára keverjük, rövid forralással besűrítjük, ízlés szerint sóval, borssal, késhegynyi őrölt szerecsendióval ízesítjük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a 2 tojás sárgáját, majd a reszelt sajtot is.

Egy tűzálló tálat kivajazunk, egymás mellé fektetjük a csirkemellszeleteket. Rájuk halmozzuk a párolt zöldségeket, majd az egészet beterítjük a sajtos mármással. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt összesütjük; a teteje legyen szép piros.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp Forrón tálaljuk. Párolt rizs vagy sült burgonya illik hozzá, és ne felejtsük el a jól behűtött, száraz fehérbort sem!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kólás BBQ szósz és a legfinomabb csirkeszárnyak
Kólás BBQ szósz és a legfinomabb csirkeszárnyak

Kólás BBQ szószhoz 1. Vágjátok apróra a vöröshagymát és kevés olajon pirítsátok le aranyszínűre. 2. Öntsétek rá a két doboz kólát. 3. Nem a leggusztább dolog ebben a fázis...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Galántai csirkecombok
Galántai csirkecombok

Először a mártáshoz fogunk hozzá. Zsírban megpirítjuk a vöröhagymát, beletesszük egy kis apróra vágott kaprot, késhegynyi pirospaprikát, ízlés szerint sót. Ha van csontlé, úgy azza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Erika
Tejszínes, mustáros csirkemáj
Tejszínes, mustáros csirkemáj

Az uborkát keskeny darabokra aprítjuk. A hagymát apróra vágjuk. A hagymát az étolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a májat. Erős tűzön fehéredésig sütjük. Rátesszük a paprikakrémet, bor...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Isteni tejszínes-gombás csirkemell
Isteni tejszínes-gombás csirkemell

A csirkemellfilét szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés vajon hirtelen megsütjük, majd ezt félretesszük. A maradék vajon az összevágott újhagymát m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk