50 dkg
fagyasztott zöldségkeverék
20 dkg
spenót
5 dkg + 2 dkg a sütőtálhoz
Mizo laktózmentes vaj
2 evőkanál
liszt
5 dl
Mizo laktózmentes tej
20 dkg
Mizo laktózmentes sajt
20 dkg
száraztészta
ízlés szerint
só
ízlés szerint
őrölt bors
A tésztát kifőzzük, leszűrve félretesszük. A zöldségkeveréket kevés vajon, sóval, borssal ízesítve pár perc alatt roppanósra pároljuk. A spenótot szintén kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. A besamelhez a maradék vajon megpirítjuk a lisztet. Fokozatosan felöntjük a hideg tejjel, és folyamatosan kevergetve csomómentesre főzzük. Közben ízesítjük sóval, fehér borssal, majd 15 dkg reszelt sajtot a forró mártásba keverünk.
A tűzálló tálat kivajazzuk. A tésztát összekeverjük a zöldségekkel, a spenóttal, végül a sajtos mártással. A tálba rakjuk, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
sülthús-darabokkal tovább gazdagíthatjuk.
Kifőzzük a spagettitésztát, mindeközben a paradicsomos szószt egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a tonhalkonzervet, pár csepp olivaolajat, sót, borsot, majd átrottyantjuk. Reszelt p...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. A kockára aprított bacont kevés olajon zsírjára pirítjuk. 2. Közben feltesszük főni a spagettit - csak sót teszünk a vízbe. 3. Egy keverőtálban összekeverjük a 2 tojássárgáját...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA paprikákat egy késsel megszurkálom, olajjal megkenem és a 220 fokos sütőbe teszem 10-12 percre, míg átsül és megpuhul. Közben a saláta alapanyagait felaprítom és összekeverem eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű