4 csirkecomb vagy 2 mell
2-3 kis cukkíni vagy padlizsán
2 közepes fej hagyma
2 zöldpaprika
2-3 paradicsom
1 gerezd fokhagyma
só
bors
bazsalikom
oregano / majoranna
Fektessük egy tepsibe vagy tűzálló tálba a sóval bedörzsölt, megborsozott csirkehúst. Gyaluljuk le a cukkíniket, a hagymát, zölpaprikát és vágjuk vékony szeletekre a paradicsomot. Ezt a zöldség keveréket szórjuk meg a finomra vágott fűszerekkel, és takarjuk be vele a csirkét. Ha nem kell teljesen zsírtalanra csinálnunk, locsoljuk meg egy kis olivaolajjal. Tegyük a sütőbe és 170 – 180 fokon süssük 40 – 50 percig. A zöldségek és a hús is elég sok levet tud ereszteni, ha lefedjük, akkor több ujjnyi vízben áll, mire elkészül. Inkább időnként nézzünk be a sütőbe, és ha úgy látjuk, hogy a tetején pirul a zöldség, lazán dobjunk rá egy alufóliát.
A pulykamellet szeletekre vágod, kiklopfolod, bedörzsölöd sóval, borssal, fokhagymával és csipetnyi chilivel (de sima grillfűszer keverékkel is megoldható), és félreteszed. megfőzö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségféléket feldaraboljuk, kevés vajon vagy olajon megpároljuk. A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Tojást a joghurttal, sóval és a borssal felverjük, belekeverjü...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűCsirkemellfilét felkockázzuk, és felhevített olajon sütjük. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és meghintjük tárkonnyal. Amikor a hús kicsit megpirult, hozzáadjuk a felkockázott lila...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat héjával együtt megfőzzük addig, amíg meg nem puhulnak. Közben a csirkét megmossuk, felvágjuk kisebb darabokra és befűszerezzük. Kevés olajon és hagymán hirtelen átsütj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű