Hozzávalók 15 db-hoz:
450 g * túró
2 evőkanál rizsliszt
100 g rizsdara
2 db közepes méretű (M-es) tojás
egy csipet só
A gombóc forgatáshoz:
150 g gluténmentes zsemlemorzsa
1 evőkanál étolaj
1 kávéskanál só
A túrót, rizslisztet, rizsdarát, tojást, sót egy tálban összekeverjük.
Egy nagy lábosba vizet forralunk.
A forrásban lévő vízbe tesszük a gombócokat.
Ha feljön a gombóc a víz tetejére, kb. 5 percig főzzük. Én mindig félbevágok egy gombócot, úgy ellenőrzöm.
Pici olajon szép barnára pirítom a zsemlemorzsát sóval.
A megfőtt gombócokat a pirított prézlire szedem, és jól megforgatom benne.
Nálunk a túrógombóc tejföllel, jó sok porcukorral és fahéjjal csúszik a legjobban.
A bekevert masszát rögtön formázhatjuk, főzhetjük, nem kell pihentetni.
Ebből a mennyiségből kb. 15 db gombócot szoktam készíteni, de nyilván ez lehet több, kevesebb, ki mekkora gombócot kedvel.
1. Először a tölteléket készítem el: az almát meghámozom, kimagozom, negyedekre vágom, és nagylyukú reszelőn lereszelem. 4. Rádobom a kis kockákra vágott, hideg vajat, és kézze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kefirt, a sütőporral elkevert lisztet és az olajat. Alaposan összedolgozzuk - ha nagyon sűrűnek ítéljük meg, akkor mehet hozzá e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összetevőket összegyúrom majd az előmelegített sütőben nagy tepsiben fasírtba formálva megsütöm 50 percig 200 °-on.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA langyos tejben,1 mk cukorral felfuttattam az élesztőt. A száraz hozzávalókat elkevertem,majd hozzáöntöttem az élesztős tejet,a rumaromát és a tojásokat.Géppel el kezdtem dagaszta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű