menu

Családireceptkönyv.hu

Különleges csokis meggyes kavart finomság


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 tojás
20 dkg cukor
20 dkg vaj
1 dl natúr joghurt
27 dkg liszt
1 tasak sütőpor
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál vaníliaaroma
40 dkg meggy, vagy cseresznye (befőtt is jó)
10 dkg csokoládé

Elkészítés:


A vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd a tojásokat is hozzáadjuk. A joghurtot is belekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk, a vaníliaaromával ízesítjük. A tészta háromnegyedét egy 23 x 23-cmes tepsibe öntjük. A meggy, vagy cseresznye felét lecsöpögtetjük, megforgatjuk egy kevés lisztben és a tésztára halmozzuk. A maradék tésztához adjuk a kakaóport, jól összekavarjuk és a meggyre simítjuk. A megmaradt meggyet a tetejére halmozzuk, majd a reszelt csokoládét is rászórjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hernyó kifli
Hernyó kifli

A tészta hozzávalóit jól bedagasztottam (jó lágy, de ne ragacsos tészta legyen). Majd duplájára kelesztettem. 2. A töltelékhez a kakaóport kikevertem a vajjal, cukorral és van...

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar Képviselőfánk
Képviselőfánk

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Detty
Hatlapos
Hatlapos

Elkészítés: Az átszitált lisztet és porcukrot a zsírral elmorzsoljuk. Ráöntjük a tejben elkevert szalakálit. Alaposan összegyúrjuk, jól formázható, kemény tészta lesz az eredmén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hartyányi krémes
Hartyányi krémes

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk