4 tojás
20 dkg cukor
20 dkg vaj
1 dl natúr joghurt
27 dkg liszt
1 tasak sütőpor
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál vaníliaaroma
40 dkg meggy, vagy cseresznye (befőtt is jó)
10 dkg csokoládé
A vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd a tojásokat is hozzáadjuk. A joghurtot is belekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk, a vaníliaaromával ízesítjük. A tészta háromnegyedét egy 23 x 23-cmes tepsibe öntjük. A meggy, vagy cseresznye felét lecsöpögtetjük, megforgatjuk egy kevés lisztben és a tésztára halmozzuk. A maradék tésztához adjuk a kakaóport, jól összekavarjuk és a meggyre simítjuk. A megmaradt meggyet a tetejére halmozzuk, majd a reszelt csokoládét is rászórjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.
A tészta hozzávalóit jól bedagasztottam (jó lágy, de ne ragacsos tészta legyen). Majd duplájára kelesztettem. 2. A töltelékhez a kakaóport kikevertem a vajjal, cukorral és van...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: KözepesElkészítés: Az átszitált lisztet és porcukrot a zsírral elmorzsoljuk. Ráöntjük a tejben elkevert szalakálit. Alaposan összegyúrjuk, jól formázható, kemény tészta lesz az eredmén...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű