menu

Családireceptkönyv.hu

RAKOTT KRUMPLI TEJFÖLÖS SZÓSZBAN SÜLT CSIRKEMELLEL


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g csirkemell,
3 db tojás,
2 db paradicsom,
150 ml tejföl,
só,
őrölt fekete bors,
felaprított zöldpetrezselyem,
olaj,
60 dkg burgonya,
reszelt sajt (kihagyható)

Elkészítés:


A burgonyát felkarikázzuk és 15 perc alatt sós vízben előfőzzük sós vízben 15 percig főzzük, majd leszűrjük. Szeletelt fel a csirkemellet kisebb kockákra, sózd, borsozd. A tojásokat verd fel a tejföllel és öntsd rá a csirkemellre. Egy kiolajozott tepsibe, vagy hőálló edénybe rakj egy réteg burgonyát, rá egy rétegtejfölös csirkehúst, majd újabb adag burgonyát, amire ráteszed a maradék csirkehúst. Majd rakd rá a felkarikázott paradicsomszeleteket. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd 30-40 percet. Amikor már majdnem elkészült szórd meg apróra vágott zöldpetrezselyemmel. Ha szeretnél sajtot is reszelhetsz rá. Melegen és hidegen is tálalhatod, jó étvágyat!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Baszk paprikás csirke  OK
Baszk paprikás csirke OK

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Párolt csirkecomb
Csirkemell - Párolt csirkecomb

1. A krumplit meghámozzuk, karikára vágjuk. 2. Egy meleg serpenyőbe olajat öntünk, amire a karikára vágott krumplit elterítjük. 3. Rávágjuk karikára a hagymát és rátesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mária
Zöldfűszeres, krémsajtos csirkemell
Zöldfűszeres, krémsajtos csirkemell

A snidlinget, bazsalikomot, oregánót apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott zöld fűszereket elkeverjük a krémsajttal, majd ízesítjük sóval és borss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Pulykamell - Görögös pácolt hús
Pulykamell - Görögös pácolt hús

1. Pácot készítünk 1 pohár tejfölből, 1 dkg gyros fűszerkeverékből és a mustárból. 2. A felkockázott húst a pácban pihentetjük 1-2 órát. 3. Olajon megfonnyasztjuk a hagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk