500 gfagyasztott nudli
1 dbpirospaprika
2 dbuborka
1 dbkukoricakonzerv
1 dbcsirkemell
kínai fűszerkeverék
tartármártás vagy majonéz
só, bors
Egy edényben vizet forralunk, a fagyos nudliikat pedig beleöntjük a forró vízbe. Sózzuk, borsozzuk. 4-6 perc elteltével a nudlikat kimerjük a vízből. Ügyeljünk arra, hogy a nudli ne főjön szét.
A zöldségeket felszeleteljük vagy apróra vágjuk (ki mit szeret), egy tálba tesszük, hozzáadjuk kukoricát, a kockára vágott és pirított csirkemellet (a csirke fűszerezése ízlés szerinti, én csípős wok fűszerkeveréket használtam), rátesszük a tésztát, majd a majonézt (vagy tartármártást).
Az egészet alaposan elkeverjük, ízlés szerint ízesítjük, majd tálaljuk.
A kovászos uborkát apróra kockázzuk, hozzáadjuk a levét, a hideg vizet, a lereszelt fokhagymát és a joghurtot. Erős teljesítményű robotgéppel vagy botmixerrel az egészet simára tur...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűALAPANYAGOK: 30 kg húshoz 10 m vékonybél 17 m vastagbél 15 kanál só 1 kg édes paprika 70 dkg erős paprika 12 dkg köménymag 10 fej f...
Elkészítési idő: sok idő Nehézség: NehézA meggyet egy edénybe tesszük és felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjt, a citromlét és felforraljuk. A meggyből ekkor 2-3 evőkanálnyit kiveszünk, majd ezzel díszí...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű