menu

Családireceptkönyv.hu

Házi habos krémes


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


•50 dkg leveles tészta
•20 dkg vaj
•12 dkg cukor
•5 dl tej
•5 dl habtejszín
•2 csomag vaníliás pudingpor
•1 csomag vaníliás cukor
•1 csomag habfixáló

Elkészítés:


A leveles tésztát tekerd ki, majd vágd ketté. Villával szurkáld meg, hogy sütés közben ne púposodjon fel. Rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 170 fokon süsd aranybarnára laponként körülbelül tíz-tíz perc alatt. A tésztát tedd félre hűlni.

A krémhez a tejet öntsd egy nagyobb lábosba, majd rakd fel a tűzre, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a pudingport. Állandóan kevergetve főzz sűrű krémet, majd várd meg, amíg langyosra hűl. Dolgozd hozzá a vajat, és simítsd a tésztára. A tejszínt a fixálóval verd kemény habbá, majd egyengesd a krémre. Tedd a hűtőbe, hogy jól megdermedjen. Tálaláskor egy éles késsel szeleteld fel, és szórd meg porcukorral.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha mirelit leveles tésztával dolgozol, szobahőmérsékleten engedd fel. Érdemes a süteményt egy nappal korábban összeállítani, hogy jól szeletelhető legyen. A porcukor helyett csokimázat is rakhatsz a tetejére

Házi habos krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mézes puszedli (mama)
Mézes puszedli (mama)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar proba
proba

asdf

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Töltött karaj
Töltött karaj

A karaj szeleteket kiklopfoltam, só, bors,fokhagyma granulátum keverékével megszórtam. Sajttal töltött A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeltem összekevertem a bakon kockával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hideg őszibarack krémleves
Hideg őszibarack krémleves

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk