2 bögrebúzafinomliszt
2/3 bögremeleg víz
1 kv. kanálszárított élesztő
1/2 kv. kanálsó
1 ev. kanálcukor
200 gfüstölt szalonna
szezámmag
reszelt sajt
őrölt paprika/édes
Először elkészítjük a hozzávalókat. A sajtot lereszeljük, a szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük.
A meleg vízbe beletesszük a cukrot, addig kevergetjük, míg feloldódik, majd hozzáadjuk az élesztőt és megvárjuk, míg felfut.
A lisztet és a sót elkeverjük, hozzáadjuk a kovászt, a szalonnát a zsírjával, majd az egészet sima állagú tésztává gyúrjuk. A tésztát meleg helyen 30 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát kör alakúra nyújtjuk, megszórjuk a reszelt sajttal, majd sodrófával beledolgozzuk a tésztába, a tésztát félbehajtjuk, majd ismét kör alakúra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát éles késsel felvágjuk, majd felcsavarjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, pirospaprikával és szezámmaggal megszórjuk (elhagyható).
A stanglikat 200 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Sokféle stanglit kipróbáltam már, de ez a szalonnás-sajtos stangli kelt tésztából a legkedvesebbek közé tartozik. A füstös ízű szalonna a finom sajttal együtt kiváló ízvilágot kölcsönöz ennek az otthoni rágcsának. Bár az elkészítése kicsit macerás a kelt tészta végett, szerintem megéri a fáradozást. Imádjuk, és egy adag sose elég, főleg, ha vendégsereg is érkezik a házhoz.
A meggyet és cseresznyét megmossuk és kimagozzuk. (A lustaságunknak annyi az ára, hogy evés közben kell a magokat köpködni...) Az almát meghámozzuk és cseresznye méretű kockákra vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMadártej * Hozzávalók: 1 l tej 6 tojás 6 ek cukor 2 -3 vaníliás cukor 1 púpos ek liszt Édes keksz*coop-os Petit keksz* A tojásfehérjékből -1 ek.cukorral - verj kemény h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa van egy jól bevált rakott mézes recepted, akkor nyugodtan süsd meg az alapján a két lapot. Nekem ez bevált: a mézet, vajat, egész tojást és a porcukrot lassú tűzön megolvasztom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA málnát megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük. Pár szemet félreteszünk a díszítéshez. Érdemes átpasszírozni, mert zavaróak lehetnek az apró magvak. Egy tálkába öntjük a joghurtt...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű