Egy tojás
1/3 csésze víz
¼ csésze olvasztott vaj
¼ csésze cukor
½ teáskanál tengeri só
4 csésze kenyérliszt
½ teáskanál instant élesztő vagy 2 teáskanál szárított élesztő
Gyúrjuk össze az összetevőket, míg nem lesz egy homogén massza belőlük. A lisztet lassan adagoljuk, hogy ne csomósodjon. Mikor elég masszív a tészta 5-10 percig gyúrjuk, majd hagyjuk állni 20 percig. Ezután formáljunk zsemle cipókat. A tetejüket késsel finoman vágjuk be és tegyük be az előmelegített sütőbe 15 percre 250 fokon!
Elkészítés: A tejbe rakok egy csipet sót, majd beleöntöm a szörpöt. Megy bele a kis porcukor, fahéj, valamint tetszés szerint gyümölcs. A tejszínt csak utoljára rakjuk bele.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű