menu

Családireceptkönyv.hu

Fonott Kalács


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt 1 csomag vaníliás cukor 2 evőkanál cukor 2 db tojássárga 1/2 kiskanál só 5 dkg Rama margarin 2,5 dl tej 2,5 dkg élesztő 1 db tojás kenéshez


Elkészítés:


1 dl langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, közepébe mélyedést készítünk és beletesszük a tojások sárgáját, a cukrot, vaníliás cukrot, sót az olvasztott ramat, a tejet és a felfutott élesztős tejet. Jól összegyúrjuk és dagasszuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyre tesszük kelni 1 órát míg a duplájára kel.Ha Megkelt egy lisztezett deszkára borítjuk, és 3 egyenlő részre osztjuk. Kb 40 cm-es rudakat sodrunk belőlük. Megfonjuk a kalácsunkat. A tojást felverjük egy kis tálba. és megkenjük vele a kalácsunkat. így hagyjuk fél órát kelni, pihenni. Majd ismét megkenjük a tojással és mehet a sütőbe. 30 percig sütjük 180 fokon. Ha gyorsan pirulna a teteje akkor egy fóliát ráteszünk csak a tetejére.





Trükkök, tippek, praktikák:


Színezhetjük is a tésztánkat ! 6-os fonással is készíthetjük !

Fonott Kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mogyorós csokival töltött tekercs
Mogyorós csokival töltött tekercs

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
Slanac, avagy sós rúd
Slanac, avagy sós rúd

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Kelt tészta nagyi módra, alaprecept
Kelt tészta nagyi módra, alaprecept

Fél liter langyos tejben, vagy tejsavóba teszek egy kanál cukrot és felfuttatok 1 kocka élesztőt. Beleteszek 1 ek zsírt, egy csipet sót és annyi liszttel kidagasztom, hogy szép g...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsvéti citromos foszlós kalács (Gábor pék)
Húsvéti citromos foszlós kalács (Gábor pék)

1. Tészta Dagasztás (A vajat/margarint csak később kell hozzá adni, amikor már kialakul egy egyöntetű tésztaállag. Gépi dagasztás esetén a mazsolát és a diót csak a dagasztás utols...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk