menu

Családireceptkönyv.hu

Kacsacomb lilahagymalekvárral


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 kacsacomb
1 alma
1 vöröshagyma
1 dl víz
törött bors


a lilahagyma lekvárhoz:
1 kg lilahagyma
3 evőkanál méz
3 evőkanál balzsamecet
késhegynyi mézeskalács fűszerkeverék
törött bors


az édesburgonya csipszhez:
4 közepes édesburgonya
bő zsiradék

Elkészítés:


A kacsacombot sózzuk, borsozzuk. A negyedekre vágott hagymával és almával tűzálló tálba tesszük. Aláöntjük a vizet. Fóliával lefedve 175 fokos sütőben addig sütjük, amíg a hús puhává nem válik, majd a fóliát eltávolítva, a hőmérsékletet 220 fokra emelve még annyi ideig, amíg a bőr szépen megpirul és ropogóssá válik. A lilahagyma lekvárhoz a hagymát vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, Meglocsoljuk a mézzel, meghintjük a mézeskalács fűszerkeverékkel. Félretesszük annyi időre, amíg levet nem enged. Közepes lángon addig pároljuk, amíg az összes lé elpárolog mellőle. Hozzáadjuk a balzsamecetet. Egyet forralunk még rajta és már kész is van. A csipszhez az édesburgonyát vékony szeletekre vágjuk, majd bő zsiradékban ropogósra sütjük. Sóval megszórva kínáljuk a combok és a hagymalekvár mellé.

Kacsacomb lilahagymalekvárral

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
TEJFÖLBEN PÁCOLT CSIRKEMELL
TEJFÖLBEN PÁCOLT CSIRKEMELL

A húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a felvert tojást, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd átkenjük vele a húsokat és egy dobozba tesszük. Legalább egy éjszak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Baconbe csomagolt csirkecombok, sajtos panírban
Baconbe csomagolt csirkecombok, sajtos panírban

A húsokat sózzuk és borsozzuk, majd átkenjük olívaolajjal és beleforgatjuk a parmezánba. Ezt követően minden húst betekerünk 1-2 szelet baconbe. Ha a bacon szeletek kicsik, akkor t...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Krémesajtos bundában sült csirkemell
Krémesajtos bundában sült csirkemell

Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Zöldséges, tejszínes csirkemell
Csirkemell - Zöldséges, tejszínes csirkemell

1. Kevés olajon kicsit megdinszteljük a hagymát, rádobjuk a kockára vágott burgonyát, a kis kockára vágott csirkemellet és félpuhára pároljuk. 2. Ekkor hozzáadjuk a zöldségeket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk